CANÇONS DE L’AKÍDELARA

El compositor de cançons Víctor Bocanegra ha enregistrat el seu nou cançoner, CANÇONS DE L’AKÍDELARA, a l’estudi de Gràcia Angel Sound, de l’enginyer de so i músic Miquel Mestres i als Estudis Albert Moraleda de La Garriga (Llerona). Ha comptat amb la participació d’Arnau Obiols (bateria) i de Jordi Moraleda (productor artístic i baixista).

Víctor Bocanegra (www.victorbocanegra.com), després del seu darrer treball (Villon (Balades) (Nòmada57, 2011)) (la musicació de la poesia de Villon, que acompanyava l’espectacle teatral del mateix nom), s’ha vist en la necessitat de tornar a expressar-se amb les seves pròpies cançons, per posar en llenguatge (poètic i musical) el seu món interior i la seva resposta (irada i/o delicada) al món que l’envolta, en el moment present , i en el lloc on ens trobem. A continuació fem relació i comentari de les cançons que componen l’àlbum:

CANÇONS DE L’AKÍDELARA

 1.- BLANC MAL CIVILITZAT. La Número U: una declaració, un manifest pseudo-personal

2.- TINC-TINC: La cançó rítmica per a folls i nens pot ser també la nostra. Dansa de l’amor universal.

3.- CANT ÉS JOIA O PLANY: Una mica de lírica en cinc per quatre sobre l’essència del cant.

4.- BÈSTIA ACADÈMICA EN EXTINCIÓ. Reflexió crítica (i satírica), a prudent distància, sobre el món universitari.

5.- DONA SÀPIENS, el futur de la humanitat penja d’un sexe. Més enllà dels ismes. Una lloança. Allò femení mana, i sap.

6.- SEMPRE SERÀS NENA. La vena infantil passada pel folk per girar el topos  de Ronsard ( o la síndrome de Peter Pan femenina). La balada.

7.- L’ÉSSER NEURODIGITAL. Un retrat robot de l’home actual de la ciutat en clau de blues orleanesc.

8.- ESTUDI SOBRE LA FELICITAT A COMARQUES. Anàlisi sociològica i moral amb historietes reals de la Catalunya contemporània.

9.- SI TU VAS A PEU PER GRÀCIA. Una rumba en homenatge als gitanos del barri, i a la salsa catalana. I als graciencs en general, i als vianants que s’hi perden. Una guia útil per cantar tot caminant.

10.- LA FORÇA DE VOLUNTAT. Estudi psicològic sobre la subjectivitat entre la realitat i el desig, en línia psicodèlica. Sobre els estralls i les benediccions d’aquesta força.

11.- FALS DÉU MERCAT. Protesta contra el capitalisme salvatge i la bombolla financera a ritme de funk.

12.- CONTRASENYA ADÉU-SIAU. Balada-protesta contra les TIC, o més ben dit, contra l’imperi de la tecnocràcia. Recepta: purga digital.

Víctor Bocanegra ha enregistrat el seu nou cançoner, retrats poeticomusicals sobre el món actual, amb un contrapunt àcid, irònic i crític sobre les perplexitats d’un individu que compon i que canta, habitant de la Catalunya del segle XXI, concedint tanmateix un petit espai de punta lírica.

El disc s’ha gravat a l’estudi Angelsound del carrer de l’Àngel de Gràcia. Formen el grup Víctor Bocanegra (piano i veu), Miqui Mestres (guitarra i enginyer de so), Jordi Moraleda (baix elèctric) i Arnau Obiols (bateria). Hi ha hagut col·laboracions puntuals de músics de vent, percussió i veus.

www.victorbocanegra.com

26.240 pensamientos sobre “CANÇONS DE L’AKÍDELARA”